Arkona ligger i Østersjøen sør for Bornholm og har en kapasitet på 385 MW. Foto: Eskil Eriksen/Equinor
Arkona ligger i Østersjøen sør for Bornholm og har en kapasitet på 385 MW. Foto: Eskil Eriksen/Equinor

Casher inn på Arkona

Equinor selger halve eierandelen i havvindparken Arkona for 500 millioner euro.

Publisert: 03. October 2019, 11:41  
Oppdatert: 03. October 2019, 11:41

WOFF VIND STAT NVIN ALTE INVE NOR GER

Equinor har inngått en avtale om å selge 25 prosent av sin eierandel i den tyske havvindparken Arkona. Salget sikrer det norske selskapet et samlet vederlag på rundt 500 millioner euro i fond håndtert av Credit Suisse, ifølge en pressemelding.

    

Kjøpt for 5,5 milliarder

Som Europower tidligere har omtalt gikk Equinor inn som eier i Arkona i 2016. Den gangen betalte daværende Statoil rundt 5,5 milliarder kroner for halvparten av parken. Nå selges altså halvparten av den eierandelen igjen for rundt 5 milliarder kroner. Dermed sitter Equinor igjen med 25 prosent av parken, mens tyske RWE Renewables har 50 prosent etter transaksjonen. 

– Nedsalget viser Equinors evne til å skape verdier fra utviklingen av havvindprosjekter. Aktiv porteføljeforvaltning gjennom prosjekters levetid er en viktig del av vår havvindstrategi. Arkona ble levert på tid og under budsjett, og har vist gode resultater siden vindparkens oppstart. Nå er prosjektet kommet over i driftsfasen og utbyggingsrisikoen er fjernet, og vi er da glade for å ønske Credit Suisse Energy Infrastructure Partners velkommen som samarbeidspartner, sier konserndirektør for Nye Energiløsninger i Equinor, Pål Eitrheim, i pressemeldingen.

Transaksjonen forventes å bli gjennomført i løpet av inneværende kvartal.