Rolf Inge Roth går fra stillingen som administrerende direktør i Hålogaland Kraft og skal lede det nystartede selskapet Green Ammo. Foto: Kristine Nyborg
Rolf Inge Roth går fra stillingen som administrerende direktør i Hålogaland Kraft og skal lede det nystartede selskapet Green Ammo. Foto: Kristine Nyborg

Ferdig i Hålogaland Kraft     

En uventet mulighet har gjort at Rolf Inge Roth nå har sagt opp sin stilling som administrerende direktør i Hålogaland Kraft.

Publisert: 06. August 2019, 11:02  
Oppdatert: 08. August 2019, 10:52

NAME HALO NOR

Rolf Inge Roth er ferdig i jobben hos Hålogaland Kraft og skal nå lede et nytt selskap som selger forsvarsmateriell. Det var Harstad Tidende som første meldte om saken. 

– Etter syv år i jobben ønsker Roth nye utfordringer i en helt annen bransje. Han fratrer den 01.11.2019. Styret i Hålogaland Kraft AS synes det er veldig synd at Roth forlater, men har samtidig både forståelse og respekt for avgjørelsen, skriver styreleder Finn Håkon Jørstad i en pressemelding. 

   

Vanskelig valg

Roth sier til Europower at å forlate Hålogaland Kraft var et vanskelig valg og at han egentlig ikke hadde sett for seg noe annet enn å jobbe i selskapet fremover.

– Jeg fikk en uventet mulighet i fanget som jeg ikke klarte å takke nei til. Jeg hadde jo ikke søkt meg vekk fra HLK. Nå får jeg muligheten til å lede et selskap som skal selge forsvarsmateriell i både innland og utland. Det er et nystarta selskap som heter Green Ammo med et litt spesielt produkt. Det er et grønt og miljøvennlig produkt som heter «e-blanks» og skal erstatte alt av løsammunisjon i forsvar og politi, sier Roth til Europower.

Han understreker at det ikke ligger noen konflikter bak avgjørelsen, men tror det kanskje var litt overraskende. Roth er likevel sikker på at Hålogaland Kraft vil gå godt uten han. 

– Det er en solid skute med et kompetent mannskap som klarer seg bra uten meg ved roret. I fjor hadde vi det beste resultatet noensinne og det går godt. Jeg er komfortabel med å gå fordi det kommer til å gå bra. Den som tar over får en fantastisk jobb å gå til og en unik mulighet til å bli med på det grønne skiftet og elektrifiseringen, sier Roth.