Hjartdal Elverk har 2500 nettkunder som vil bli Skagerak Energi sine. Foto: Haakon Barstad
Hjartdal Elverk har 2500 nettkunder som vil bli Skagerak Energi sine. Foto: Haakon Barstad

Hjartdal vil selge til Skagerak

Hjartdal kommune har bestemt at de vil selge Hjartdal Elverk til Skagerak Energi. Dermed blir det ingen fusjon med Tinn Energi.

Publisert: 13. June 2019, 13:44  
Oppdatert: 14. June 2019, 09:19

TINN HJEL FUSJ

Onsdag bestemte kommunestyret i Hjartdal seg for at de vil selge Hjartdal Elverk til Skagerak Energi. Fusjonsprosessen med Tinn Energi lå klar, men kommunen har kjørt parallelle løp og også utredet mulighetene for salg av elverket. Et knippe selskaper ble invitert til å legge inn bud og kommunestyret landet altså på å selge til Skagerak Energi.

– Kommunestyret tok et vedtak i går om å gå videre med en aktør. Det endte med Skagerak Energi. Så nå gjenstår sluttforhandlinger og signering av en eventuell avtale, sier økonomisjef i Hjartdal kommune, Oddvar Nygård, til Europower.

– Hva er grunnen til at man gikk for Skagerak?

– Det er en samlet vurdering av de ulike alternativene. Jeg kan ikke gå inn på detaljene. Så lenge vi ikke har undertegnet en endelig avtale er vi fortsatt i prosessen.  Foreløpig er det en samlet vurdering av de ulike konsekvensene, sier Nygård.

    

Skuffelse hos Tinn

Blant selskapene som ble invitert til å legge inn bud på Hjartdal Elverk var naturlig nok også Tinn Energi. Daglig leder i Tinn, Andres Sætre, sier til Europower at de hadde håpet på en fusjon.

– Det ville ha styrket det lokale eierskapet. Så vi er litt skuffet, men vi lever godt uten. Vi har jo jobbet lenge og intenst med dette. Det lå en avtale klar, men de valgte å si nei til fusjon og gikk for salg. Vi la inn et bud, men kom vel til kort der, sier Sætre.  

Hjartdal kommune er sparsommelige med informasjon om hvorfor Skagerak Energis bud ble valgt, men bekrefter at en fusjon med Tinn nå er av bordet. 

– Ja, den er skrinlagt her nå, og så er det hva som eventuelt skjer hvis man ikke lykkes med å få på plass en avtale. Vi har gjort et valg om å gå videre med Skagerak med en aksjekjøpsavtale. Nå er vedtaket kjent, men begrunnelser og detaljer må vi vente med, sier økonomisjef Nygård.  

Dersom avtalen ikke skulle hales i land vil kommunen gå tilbake og se om de ulike tilbudene fortsatt står. Andres Sætre vil imidlertid ikke spekulere i hva som kan skje dersom kommunens forhandlinger ikke skulle lykkes.

– Håper dere på brudd i forhandlingene så dere kanskje får en sjanse til?   

–  Nei, tiden får vise. Vi forholder oss til vedtaket som er gjort. Sannsynligheten for at det løpet er kjørt er veldig stor, sier Sætre.