Ifølge kanariske myndigheter ønsker Equinor  å bygge en vindpark på 200 MW utenfor kysten av Kanariøyene. . Foto: Equinor
Ifølge kanariske myndigheter ønsker Equinor å bygge en vindpark på 200 MW utenfor kysten av Kanariøyene. . Foto: Equinor

Equinor vil bygge havvind-park utenfor Kanariøyene

Equinor skal ifølge kanariske myndigheter ha fått grønt lys til å bygge en flytende vindpark på 200 MW utenfor Kanariøyene.

Publisert: 04. June 2019, 11:28  
Oppdatert: 04. June 2019, 15:08

EQUI WOFF NOR ESP

Havvind-prosjektet kan innebære investeringer fra Equinor på over 8 milliarder kroner (860 mill. euro) over flere år, ifølge en pressemelding fra regionale myndigheter. Dersom formalitetene kommer på plass i 2019 kan den nye havvind-parken kunne stå klar i løpet av 2024, heter det i meldingen.  

   

Usikkert

De regionale myndighetene er svært interessert i å få på plass prosjektet som vil øke fornybarandelen på øyene med en tredjedel og skape opptil 200 arbeidsplasser. Men man har ennå ikke kommet til enighet med statlige myndigheter om hvilke havområder som skal kunne settes av til vindkraftprosjekter.

Kommunikasjonssjef i Equinor, Eskil Eriksen, sier til Europower at de ikke ønsker å si så mye om prosjektet. 

– Det vi kan si er at vi ser på området utenfor Kanariøyene som spennende for flytende havvind. Men rammeverket er ikke på plass. Det pågår en regional og statlig prosess for å avtale et rammeverk, sier Eriksen. 

Ifølge de regionale myndighetene har de ved flere anledninger henvendt seg til statlige myndigheter for å få på plass en arbeidsgruppe som kan jobbe med rammeverket, men det har de foreløpig ikke lyktes med.

Equinor ønsker verken å kommentere investeringsbeløpet eller prosessen som foregår mellom regionale og statlige myndigheter.