Det er inngåttforlik mellom NTE Nett og forsikringsselskapene etter Flatangerbrannen i 2014.  Foto: Bjørg Haarstad
Det er inngåttforlik mellom NTE Nett og forsikringsselskapene etter Flatangerbrannen i 2014. Foto: Bjørg Haarstad

Flatanger-forlik

Etter at NTE Nett i fjor ble frifunnet fra  ansvar for Flatangerbrannen anket forsikringsselskapene som saksøkte. Nå har partene inngått forlik.

Publisert: 11. March 2019, 14:47  
Oppdatert: 11. March 2019, 16:04

NETT HUSH NTEL NOR

*Saken er oppdatert

Forsikringsselskapene Eika, Tryg, If og SpareBank 1 krevde i fjor 80 millioner kroner av NTE Nett etter brannen i Flatanger, der 65 bygninger brant. De totale skadene etter brannen i 2014 beløp seg til 150 millioner kroner, og regresskravet fra forsikringsselskapene omfattet skadene på 35 bygninger med en sum på 80 millioner kroner.

Som Europower omtalte i fjor ble det i Namdal tingrett slått fast at NTE ikke kunne lastes for brannen, en avgjørelse forsikringsselskapene anket til lagmannsretten. 

 

Forlik

Ankesaken skulle etter planen ha startet i Frostating lagmannsrett 18. mars, men nå har altså partene blitt enige om et forlik. 

– Etter først å ha fått medhold i tingretten, er vi nå tilfreds med at saken er avklart gjennom forlik. Slike prosesser er både tidkrevende og dyre. Nå kan vi ha fullt fokus på drift og videreutvikling av nettvirksomheten, og det kjennes godt, sier administrerende direktør i NTE Nett, Trygve Kvernland, i en pressemelding. 

Talsmann for saksøkerne og informasjonsdirektør i If, Jon Berge, bekrefter overfor Europower at forliket er inngått, og at partene er enige om at innholdet holdes konfidensielt.

– I fjor var dere skuffet over frifinnelsen, er dere skuffet over at det endte i et forlik?

– Det kan jeg ikke kommentere. I fjor var vi vel både skuffa og fornøyde med dommen. Alt bortsett fra konklusjonen var bra, men nå vil jeg ikke gå inn på noe mer rundt det, sier Berge. 

*

I en kommentar sendt på e-post fra saksøkerne understrekes det at årsaken til brannen er fastslått ved at lagmannsrettet nektet NTE Nett og Gjensidige å fremme flere spørsmål om det.

"Det betyr at det er slått fast at det var feil i NTEs nett som var årsak til brannen", heter det i meldingen signert Jon Berge i If.

Det var altså hvorvidt NTE kunne holdes ansvarlig for brannen som skulle ha blitt avgjort i lagmannsretten. 

Les mer om rettssaken her