Fredag hadde 101 nettselskaper fått godkjent den siste milepælen før Elhub-oppstart i februar. Illustrasjonfoto: Haakon Barstad
Fredag hadde 101 nettselskaper fått godkjent den siste milepælen før Elhub-oppstart i februar. Illustrasjonfoto: Haakon Barstad

Elhub i rute

Elhubs fremdrift fortsetter som planlagt. 101 selskaper har fått godkjent siste milepæl før oppstart.

Publisert: 2018-12-21 14:48:35.0 
Oppdatert: 2018-12-21 15:03:21.0

STAN ELHUB TIMM NETT NOR

Styret i Elhub har i fredag 21. desember besluttet å gå videre i henhold til plan mot driftstart 18.februar, ifølge en melding fra Elhub. En viktig vurdering var at nettselskapene har verifisert komplette måleverdier til Elhub daglig.

«Nettselskapene og deres systemleverandører har gjennom høsten lagt ned en fantastisk innsats for å komme i mål på dette området, og vi har sett stor progresjon de siste ukene», heter det på Elhubs nettsider.

    

«Go Live»

Dermed er det nå 101 nettselskaper som har fått godkjent kravene i den såkalte Milepæl 11, som er den siste milepælen før oppstart. Det vil si at Elhub rett over nyttår går inn i overgangsprosessen mot drift, eller «Go Live», som driftoppstarten kalles. 

For mange av nettselskapene som ikke har fått godkjent, er det relativt små avvik det gjelder, ifølge Elhub.

«Vi mener derfor at det er realistisk for de gjenstående aktørene å komme i mål med dette i god tid før faktisk go live i februar», heter det i meldingen.