Oluf Ulseth slutter i Energi Norge siden han og styret har ulikt syn på strategiske utviklingen. Han sitter i stillingen frem til årsskiftet. Foto: Haakon Barstad
Oluf Ulseth slutter i Energi Norge siden han og styret har ulikt syn på strategiske utviklingen. Han sitter i stillingen frem til årsskiftet. Foto: Haakon Barstad

Derfor slutter Oluf Ulseth: – Det har blitt knirkete over tid

Oluf Ulseth (52) slutter som administrerende direktør i Energi Norge. Han er uenig med styret i strategien for den videre utviklingen av organisasjonen.

Publisert: 08. November 2018, 16:54  
Oppdatert: 09. November 2018, 09:06

NAME ENFO NOR

Ulseths avgang ble kjent i en pressemelding sendt ut av Energi Norge torsdag ettermiddag.

– Styret og jeg har over noe tid hatt ulike syn på den strategiske utviklingen av organisasjonen, og etter åtte år er dette et naturlig tidspunkt for et skifte, skriver Ulseth der.

– Hva betyr egentlig det, Ulseth?

– Dette er udramatisk. Jeg opplever at vi er enige i målene, og at styret er entusiastisk støttende til den visjonen Energi Norge har satt om et fullelektrisk samfunn. Men vi har litt ulikt syn på hvordan vi skal komme dit uten at jeg har behov for å utdype det, sier Ulseth til Europower.

– Kan du gi oss et eksempel på hva dere har ulikt syn på?

– Nei, jeg har ikke lyst til det. Dette er noe som har utviklet seg over tid. Skal Energi Norge fungere godt, så må sjefen og styret jobbe veldig godt sammen. Når det over tid har blitt litt knirkete så er dette en god løsning, sier han.

I februar 2016 stormet det rundt Ulseth. De minste medlemsbedriftene i organisasjonen var misfornøyd med hvordan Energi Norge og Ulseth håndterte kravet om funksjonelt skille.

– Etter det etterdønninger fra den perioden som nå slår inn?

– Jeg oppfatter det ikke slik, men det er muligens flere syn på det, sier Ulseth.

  

Har ingen planer

Han har foreløpig ingen planer om hva han skal gjøre etter årsskiftet.

– Nei, jeg har ingen planer, det blir spennende. Jeg sitter i stillingen frem til jul, og fortsetter frem til da med det arbeidet som vi har planlagt. Etter vil jeg se meg om etter noe nytt å gjøre, sier Ulseth.

I pressemeldingen står det at styret har bedt Ulseth fortsette i stillingen ut året, og bistå med å finne en ny administrerende direktør. Han får der også en takk for innsatsen fra styreleder Eimund Nygaard.

– Jeg vil takke Oluf Ulseth for innsatsen i vår viktigste interesseorganisasjon. Han har som leder av organisasjonen vist godt lederskap i møte med ansatte, medlemmer, politikk og opinion. Han har vært en svært kunnskapsrik og tydelig stemme for fornybarnæringen gjennom mange år, men styret har forståelse for at ulike syn på utviklingen fremover gjør at det ligger til rette for et skifte nå, skriver Nygaard.

Ulseth har vært administrerende direktør i Energi Norge siden 2011. Da kom han fra stillingen som europadirektør i Statkraft. Før den tid var han statssekretær og politisk rådgiver for Høyre. Han har også jobbet i en lengre periode i forsikringsbransjen.