Thommy Stenvik i Kraft 1 mener Konsumentverket driver en heksejakt på han. Foto: Kraft1
Thommy Stenvik i Kraft 1 mener Konsumentverket driver en heksejakt på han. Foto: Kraft1

Hva er det med Kraft 1?

Kraft 1 er et av selskapene på toppen av Forbrukertilsynets klagestatistikk for 2017. Mannen bak selskapet mener han er offer for en heksejakt.

Publisert: 06. March 2018, 10:24  
Oppdatert: 17. April 2018, 15:51

KRAFT1 SWE NOR

Forbrukertilsynet kom nylig med sterk kritikk mot strømbransjen, som de mener har et dårlig omdømme på grunn av omfattende telefonsalg og kreativ markedsføring. Blant selskapene som har fått flest klager er Kraft 1. Flere kunder mener de har fått avtaler som ikke stemmer overens med hva de ble presentert på telefon.

Det er ikke bare Forbrukertilsynet som har mottatt klager på Kraft 1. Også organisasjonen Virke, som representerer 21.000 virksomheter i Norge, har opprettet egen sak på selskapet. Mens Konsumentverket i Sverige, som tilsvarer det norske Forbrukertilsynet, mener Kraft 1 er en del av et nettverk av uærlige forretningsmenn fra Karlstad.

Problemer i Sverige

Mannen bak Kraft 1 er den Oslobaserte svensken Thommy Stenvik. Stenvik etablerte Kraft 1, men står i dag ikke oppført som noe annet enn aksjonær. Det at han ikke er oppført med formelle roller i Kraft 1 er ifølge prosessråd i Konsumentverket, Carolina Andersson, ikke tilfeldig.

Hun forteller at Stenvik har en lang historie med å unnslippe straff for uetisk markedsføring. Han vil også måtte betale 1 million svenske kroner dersom han er aktiv i selskap som driver med uetisk telefonsalg.

– Det er forstyrrende at vi ikke får tatt han og at han fortsatt driver forretningsvirksomhet. Vi håper Forbrukertilsynet eller Virke i Norge får det til bedre, sier Andersson til Energi.

For å forstå hvorfor Konsumentverket er så negative Stenvik, må vi spole noen år tilbake. Det hele starter med det svenske selskapet Sveanor i 2012.

Les hele saken i den nyeste utgaven av Energi.