Sigrun Eggen, daglig leder i Oslo Kraft
Sigrun Eggen, daglig leder i Oslo Kraft

Slutt på ekstremtilbud

I romjulen hadde fortsatt tre leverandører kampanjetilbud med avslag på spotpris på 40 øre. Denne uken har alle tre trukket ekstremtilbudene tilbake etter at det ble gjort endringer på sidene til strømpris.no.

Publisert: 2018-01-12 10:36:25.0 
Oppdatert: 2018-01-12 12:44:12.0

GUDB TELI OKRA HUSH NOR

Oslo Kraft, Telinet og Lærdal Energi har alle inntil nylig kjørt kampanjetilbud overfor nye kunder der de gir avslag i spotpris på 40 øre/kWh den første måneden. Det vil si tap for leverandørene for hver solgte kWh, men dette har likevel vært en måte å skaffe nye kunder i kampen om å øke omsetningen.

Europower har fulgt kampen om kundene og ser nå at de tre siste leverandørene også har avsluttet sine ekstremkampanjer. Oslo Kraft kjører fortsatt kampanje med prisavslag på spot, men nå med kun avslag på 5 øre/kWh.

Daglig leder i Oslo Kraft, Sigrun Eggen, bekrefter samtidig til Europower at ekstrempriskampanjen har gitt et godt tilskudd av kunder. Hva det har kostet, kan hun foreløpig ikke si noe om.

¬ Vi har hatt stor kundetilstrømming i perioden hvor vi kjørte -40 øre/ kWh, og det er for tidlig å si noe om tapet på dette, uten å se verdien av hele kundens livsforløp hos oss. Vi håper på mange fornøyde og lojale kunder, men ser også en økende trend i forhold til strømshoppere på web, som hopper fra det ene tilbudet til det andre. Dette gjør at vi som strømleverandør må skjerpe oss enda mer for å beholde kundene hos oss, kommenterer hun i en epost til Europower.

Interessen avtok

Hva er så hovedårsaken til at alle tre leverandørene omtrent samtidig valgte å avslutte sine ekstremkampanjer? Mye av forklaringen ligger trolig i en omlegging i Forbrukerrådets prisportal strømpris.no. Det bekrefter også Eggen.

- Strompris.no varslet før jul at brukerne ønsker rangering av prisene etter kampanjeperioden som standard visning. Til tross for at man tilsynelatende enkelt skal kunne endre dette, så opplevde nok alle aktørene som var ute med disse tilbudene at salget dalte betraktelig. Det er helt klart at fokuset har falt bort fra kampanjeprisen etter denne endringen, og vi har derfor valgt å følge de andre leverandørene med å droppe dette ekstremtilbudet, forteller Eggen til Europower.

Lærdal har endret sin kampanje og tilbyr nå to måneder utenat kundene betaler gebyr og elsertifikat. Telinet tilbyr som Oslo Kraft et avslag i spot på 5 øre/kWh den første måneden. Både Telinet og Lærdal Energi er blitt kontaktet i forbindelse med endringene, men har ikke kommet med noen tilbakemelding.

I tillegg skal det også nevnes at både Oslo Kraft og Lærdal Energi fortsetter å tilby variabel pris til 0 kroner i en måned. Disse kampanjene fortsetter også foreløpig utover i januar.